A Szellemi szakműhely küldetése a Tudatos Társadalom küldetésén alapszik.

 

A Szellemi szakműhely küldetése a Tudatos Társadalom küldetésén alapszik.

Alapelvünk a rend és tisztaság. Segítünk megvalósítani a szeretet alapú társadalom elérhető világát. Az Univerzum rendszerével kompatibilis világot építünk az ember és a természet, az egyén és a közösség harmonikus kapcsolatrendszerének megvalósításával.

A Tudatos Társadalom szakműhelyei egyazon tiszta szellemi alapokon kell, hogy nyugodjanak, ezt az alapot igyekszünk biztosítani inspirációval, a szellemi szintű elakadások elhárításával a többi szakműhelynél.

Küldetésünkből feladatként következik:

 • a tudatos társadalom felépítéséhez (megszervezéséhez), működtetéséhez szükséges elméleti alapok meghatározása
 • a többi szakműhely feladatköreinek minél teljesebb integrálása, a szakműhelyek közötti átjárhatóság biztosítása, (ami bizonyos esetekben a többi szakműhelyben tevékenykedőkkel való együttműködést jelent.)
 • tudástár kiépítése a Tudatos Társadalom számára a személyes és kollektív ébredés elősegítése céljából
 • közösségépítő módszerek kidolgozása – jól működő közösségeket tanulmányozva
 • hasonló értékrendű emberek és különböző korosztályok felkutatása, bevonása
 • megfelelő nyelvezet kialakítása, hogy az átlagember számára is érthető legyen
 • a kommunikációs eszközök folyamatos fejlesztése

Szabályrendszer:

A tiszta szellemi alapokat először magunkban kell lerakni. Az ősi szellemi hagyományok szerint tesszük ezt, függetlenül a vallási ideológiáktól. Szabályrendszerünk ennek következtében az ősi értékrenden alapul, a teljes harmóniára igyekszünk eljutni. Ez mindenkori benső törekvésünk. „Az én vezérem bensőmből vezérel (József Attila)”.A tiszta, örökkévaló szellemünkkel azonosítjuk magunkat és ezt sugározzuk a külvilág felé. A bennünk élő Isten által képviselt egységet, a hunori-magori egymást támogató magatartást.

A szellemi szakműhely összetétele:

az önként vállalt tagság létszámát kibővítjük, felkérve a többi szakműhelyt, hogy delegáljon egy-egy képviselőt.

Egyes szám: Egy gondolat “A Szellemi szakműhely küldetése a Tudatos Társadalom küldetésén alapszik.

 1. Kiss Tibor Válasz

  Nem biztos, hogy jó helyre írom, de amivel kapcsolatban hozzáfűznivalóm van – ott nincs ilyen írásra alkalmas felület.
  Kezdőoldal – Küldetés – Alapelv bekezdésben:
  “Hisszük, hogy aki a szellemet irányítja, az uralja az anyagot, tehát az utódokra testálandó valóságot is.”
  Ezt valamelyest másképp tudom elképzelni – nem a feladatunkat; hanem az alaphelyzetet.
  A szellem – vagy világa (szférája) – abszolút értelemben a legelvontabb tényező (bennünk is)… a legkevesebb dominanciát hordozó – viszont ez időtlen (teljesen független az időtől is, szinte mindentől) nincs kezdete és vége, a legszabadabb és legtökéletesebb nem irányítja semmi és semmire, senkire sem hat (nem hatás-mechanizmus, hanem maga a puszta létezés). Ebben a léteben kezdi meg teremtői munkáját az Őslétező (Ősten)…
  Nem szeretnék nagyon elkalandozni – de nem Ő teremti az anyagot, nem-is volt általa jóváhagyva (nehéz is lett volna jóváhagyni – előzetes tapasztalat hiányában)…
  Az anyag valós (halál-) természete, a bele-áramló és benne- rekedő lények folyamatos problémát jelentenek – továbbá azok a fejlődésükben megrekedt lények, akik ezt a helyzetet “lovagolják”…
  Ezeket a tapasztalatokat azok a tökéletességhez közeli lények folyamatosan veszik fel magukba (értelmezik) – egyáltalán nem úgy van hogy eleve tudnak mindent előre.
  Egy nagyon rugalmas pozitív kontroll-alternatíva arra vonatkozólag, hogyan tartsák fenn világunkban a fejlődést, úgy hogy egy totális világpusztulást minden esetben képesek legyenek megakadályozni. Tehát ez nem egy irányító-rendszer, hanem kontroll-rendszer!
  Ez a kritikus helyzet pedig abból az “ellentmondásból” állt elő, hogy az “Örökkévaló Birodalom” és a Fejlődés (keletkezés-elmúlás) általunk is megélt világa nem képes egymással közvetlen pozitív kapcsolati tényt “megvalósítani”, mert valamelyik alapvető kritériuma sérül… Ebben minden bizonnyal a Krisztus tette az első lépéseket, mely e Földi valóságban veti egyre erősödő hullámait – csakhogy ez egyre tudatosabb munkát igényel (tehát nem elég a hit)!

  Ezt azért írom, hogy akit érdekel és hajlama van ilyen szempontok szerint is vizsgálni életünk mozzanatait, akkor azokkal megbeszélhessük különféle aprópénzre nem váltható tapasztalatainkat, érzéseinket stb.!

  Ez az okfejtés némi antropozófiai alapon érlelődött (kb. 15 év) “saját” gondolat (kisajátítási szándék nélkül!)…
  Szándékom és véleményem szerint: ahhoz a kezdeményezéshez illeszkedik, amit a Tudatos Társadalom meghirdetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..