• HAgi állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 4 nap, 1 óra óta

    Köszönöm szépen a befogadást a csoportba. Ha szabad, szeretnék megosztani egy gondolatot. Biztosan valamennyien hallottunk, olvastunk arról, hogy milyen sokan szenvednek manapság ételallergiában, s hogy felmenőink között ez nem volt tapasztalható. Ilyen a glutén érzékenység. Sok mindent hallottunk a kialakulásának okáról, de arról nagyon ritkán e…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 1 hét óta

    A KUMISZ

    A kumisz az ősmagyarság híres, édeskés, enyhén szénsavas, alkoholos itala, mely az összes Belső-Ázsiai népnél elterjedt és kedvelt.
    A kumiszt kancatejből készítik erjesztéssel. Minél tovább hagyják a kumiszt az erre a célra kialakított bőrtömlőkben érlelődni, annál magasabb lesz az alkohol-, tejsav- és szénsavtartalma, míg cukorta…[Olvass tovább]

    • Sundi replied 1 hét óta

      Sok forrás mondja, hogy a tejet nem tudjuk emészteni- ezért jobb joghurtot, fehér sajtot (gomolyát), kefirt fogyasztani mint tejet. A sárga sajt terheli a májat… A penészes sajtok meg károsak…
      Jó lenne ha valaki aki ért hozzá és van ideje elkezdené összegyújteni írásban a “Tudást” erről a témáról: egészséges ételek és életmód- vagy…[Olvass tovább]

      • Feva replied 1 hét óta

        Én nem szeretnék sem a tejfogyasztók, sem a tejet ellenzők között igazságot tenni. Ezt döntse el ki, ki saját maga, hogy neki mi a jó. A lentebb megosztott videóban Somlósi Lajostól rengeteg tudás, információ megtudható. Sok, igen értékes és ritka könyvre hívja fel a figyelmet, amikből rengeteg tudás nyerhető. Sajnos arra nincs időm, hogy részlet…[Olvass tovább]

        • Sundi replied 1 hét óta

          Hála Istennek it nincsenek konfliktusok az emberek között, mert Tudatosak! De nem is kértem igazságszolgáltatást, csak a Tudás gyűjtését ebben a témában… majd valaki, aki úgy érzi hogy ért hozzá és még ideje is van rá- megírja. Ez csak egy javaslat volt. Én tudom, hogy a kovászos kenyér sokkal jobb, mint az élesztős, de attól még 95%-ban egys…[Olvass tovább]

          • Igyekszem ebben a csoportban összegyűjteni az értékes anyagokat.
            Szerencsére itt Kaposváron nemrégiben nyílt az egyik pékségnek olyan boltja, ahol csak teljeskiőrlésű gabonából és kovásszal készítik a kenyeret, bőséges választékban. Különféle magokkal ízesítve. Nagyon finomak.
            Nem olyan nehéz kovász készíteni, régebben belemélyedtem a témába…[Olvass tovább]

            • Egy ismerősöm kenyérgyárban dolgozik, ő mondta, hogy jobb ha nem tudom mi van a kenyérben, mert lisztet csak nyomokban tartalmaz. A többi adalék anyag, ami nem táplál. De jó drága lesz tőle a kenyér.

            • Szerencsére ez a teljes kiörlésű kenyér minőségi lisztből készül, és keveset készítenek belőle, kifejezetten rendelésre, s ténleg csak picivel többet. Ez nem nagyüzemben készül, jó a minősége.

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 1 hét óta

    Őseink állandó szálláshelyein üstben, bográcsban és kemencékben főztek-sütöttek, amikor azonban úton voltak vagy állataikkal távolabb éltek állandó szálláshelyüktől “kővel főztek”, hiszen üstjeiket és cserépedényeiket nem tudják lovon szállítani. Tűz csiholására viszont mindig volt tarsolyukban tűzszerszám (tapló és tűzkő vagy acél).
    Erről Dzsaj…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 1 hét óta

    Főleg szarvasmarhát, lovat és juhot tenyésztettek – juhtejből készítették a túrót, sajtot, írót és a zsírként használt vajat. A húsok konzerválási módja Európában a füstölés, Ázsiában és őseinknél az aromás füvekkel (kakukkfűvel, rozmaringgal, tárkonnyal) való pácolás volt. Az ősmagyarok, a nyugati népeket több ezer évvel megelőzve, ismerték és a…[Olvass tovább]

    • Feva replied 1 hét óta

      A fenti fotón, ősi magyar szürkemarha

      SZÁRÍTOTT HÚS KÉSZÍTÉSE:

      „Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák. A hadjáratoknál üstöket visznek magukkal és mindenki visz egy ilyen zacskó húsport. Ezt vízbe dobják, az megdagad,…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 1 hét óta

    Egy Európát beutazó dominikánus szerzetes írta a középkorban:
    „A magyar királyságot régente Moesiának és Pannóniának nevezték. A Moesia nevet az aratás eredményétől kapta, mivel gazdag aratásban bővelkedik, Pannóniának pedig a kenyér bősége miatt nevezték el. Legelőkben, kenyérben, borban, húsban, aranyban, ezüstben bővelkedik ez a föld,…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 1 hét, 1 nap óta

    • Ajánlom figyelmetekbe !!!!

    • – RÉSZLET AZ ELŐADÁSBÓL :

      A magyar hagyaték úgy tartja, “ne együk herélt és sanyargatott állatnak a húsát!”
      Bárhol voltunk is a világban, mindig az adott helynek megfelelő étkeket fogyasztottuk.
      “Európa sorsa a magyar konyhában dől el!”
      “Azzá leszel, amit eszel!”

      Ahhoz, hogy a magyar ember ne tudjon felébredni, rá kellett szoktatni, a…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 1 hét, 1 nap óta

    Mitől más a magyar konyha? A civilizáció fejlődésével miért merülnek feledésbe az ősi szokások, a hagyományos ízek? Mit ettek elődeink? Egy nép étkezési kultúrája, szokásai és konyhájának fejlődése az adott nép történelmével szorosan összefügg.

    Az ősi magyar, honfoglaló ételkultúra az öt elem (tűz, víz, föld, fém, fa) tiszteletén alapul. Ezé…[Olvass tovább]