• Feva and gayácska profilképegayácska are now friends 6 óra, 51 perc óta

  • Feva hozzászólt egy új tevékenységhez 2 nap, 2 óra óta

    Mi másra? 🙂 Alább nem adjuk!

  • Feva hozzászólt egy új tevékenységhez 2 nap, 13 óra óta

    Köszönöm 🙂

  • Örömmel léptem a csoportba és azon elképzelésemet szeretném képviselni, hogy a családi gazdaságokat kellene helyzetbe hozni.
    Jó l…

  • Ezt az evezőtollat ejtették a lábam elé az angyalok.

  • Feva hozzászólt egy új tevékenységhez 4 nap, 17 óra óta

    Igyekszem ebben a csoportban összegyűjteni az értékes anyagokat.
    Szerencsére itt Kaposváron nemrégiben nyílt az egyik pékségnek olyan boltja, ahol csak teljeskiőrlésű gabonából és kovásszal készítik a kenyeret, bőséges választékban. Különféle magokkal ízesítve. Nagyon finomak.
    Nem olyan nehéz kovász készíteni, régebben belemélyedtem a témába…[Olvass tovább]

    • Egy ismerősöm kenyérgyárban dolgozik, ő mondta, hogy jobb ha nem tudom mi van a kenyérben, mert lisztet csak nyomokban tartalmaz. A többi adalék anyag, ami nem táplál. De jó drága lesz tőle a kenyér.

  • Feva hozzászólt egy új tevékenységhez 5 nap, 5 óra óta

    Én nem szeretnék sem a tejfogyasztók, sem a tejet ellenzők között igazságot tenni. Ezt döntse el ki, ki saját maga, hogy neki mi a jó. A lentebb megosztott videóban Somlósi Lajostól rengeteg tudás, információ megtudható. Sok, igen értékes és ritka könyvre hívja fel a figyelmet, amikből rengeteg tudás nyerhető. Sajnos arra nincs időm, hogy részlet…[Olvass tovább]

    • Hála Istennek it nincsenek konfliktusok az emberek között, mert Tudatosak! De nem is kértem igazságszolgáltatást, csak a Tudás gyűjtését ebben a témában… majd valaki, aki úgy érzi hogy ért hozzá és még ideje is van rá- megírja. Ez csak egy javaslat volt. Én tudom, hogy a kovászos kenyér sokkal jobb, mint az élesztős, de attól még 95%-ban egys…[Olvass tovább]

      • Igyekszem ebben a csoportban összegyűjteni az értékes anyagokat.
        Szerencsére itt Kaposváron nemrégiben nyílt az egyik pékségnek olyan boltja, ahol csak teljeskiőrlésű gabonából és kovásszal készítik a kenyeret, bőséges választékban. Különféle magokkal ízesítve. Nagyon finomak.
        Nem olyan nehéz kovász készíteni, régebben belemélyedtem a témába…[Olvass tovább]

        • Egy ismerősöm kenyérgyárban dolgozik, ő mondta, hogy jobb ha nem tudom mi van a kenyérben, mert lisztet csak nyomokban tartalmaz. A többi adalék anyag, ami nem táplál. De jó drága lesz tőle a kenyér.

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 5 nap, 6 óra óta

    A KUMISZ

    A kumisz az ősmagyarság híres, édeskés, enyhén szénsavas, alkoholos itala, mely az összes Belső-Ázsiai népnél elterjedt és kedvelt.
    A kumiszt kancatejből készítik erjesztéssel. Minél tovább hagyják a kumiszt az erre a célra kialakított bőrtömlőkben érlelődni, annál magasabb lesz az alkohol-, tejsav- és szénsavtartalma, míg cukorta…[Olvass tovább]

    • Sok forrás mondja, hogy a tejet nem tudjuk emészteni- ezért jobb joghurtot, fehér sajtot (gomolyát), kefirt fogyasztani mint tejet. A sárga sajt terheli a májat… A penészes sajtok meg károsak…
      Jó lenne ha valaki aki ért hozzá és van ideje elkezdené összegyújteni írásban a “Tudást” erről a témáról: egészséges ételek és életmód- vagy…[Olvass tovább]

      • Én nem szeretnék sem a tejfogyasztók, sem a tejet ellenzők között igazságot tenni. Ezt döntse el ki, ki saját maga, hogy neki mi a jó. A lentebb megosztott videóban Somlósi Lajostól rengeteg tudás, információ megtudható. Sok, igen értékes és ritka könyvre hívja fel a figyelmet, amikből rengeteg tudás nyerhető. Sajnos arra nincs időm, hogy részlet…[Olvass tovább]

        • Hála Istennek it nincsenek konfliktusok az emberek között, mert Tudatosak! De nem is kértem igazságszolgáltatást, csak a Tudás gyűjtését ebben a témában… majd valaki, aki úgy érzi hogy ért hozzá és még ideje is van rá- megírja. Ez csak egy javaslat volt. Én tudom, hogy a kovászos kenyér sokkal jobb, mint az élesztős, de attól még 95%-ban egys…[Olvass tovább]

          • Igyekszem ebben a csoportban összegyűjteni az értékes anyagokat.
            Szerencsére itt Kaposváron nemrégiben nyílt az egyik pékségnek olyan boltja, ahol csak teljeskiőrlésű gabonából és kovásszal készítik a kenyeret, bőséges választékban. Különféle magokkal ízesítve. Nagyon finomak.
            Nem olyan nehéz kovász készíteni, régebben belemélyedtem a témába…[Olvass tovább]

            • Egy ismerősöm kenyérgyárban dolgozik, ő mondta, hogy jobb ha nem tudom mi van a kenyérben, mert lisztet csak nyomokban tartalmaz. A többi adalék anyag, ami nem táplál. De jó drága lesz tőle a kenyér.

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 5 nap, 6 óra óta

    Őseink állandó szálláshelyein üstben, bográcsban és kemencékben főztek-sütöttek, amikor azonban úton voltak vagy állataikkal távolabb éltek állandó szálláshelyüktől “kővel főztek”, hiszen üstjeiket és cserépedényeiket nem tudják lovon szállítani. Tűz csiholására viszont mindig volt tarsolyukban tűzszerszám (tapló és tűzkő vagy acél).
    Erről Dzsaj…[Olvass tovább]

  • Feva hozzászólt egy új tevékenységhez 5 nap, 6 óra óta

    A fenti fotón, ősi magyar szürkemarha

    SZÁRÍTOTT HÚS KÉSZÍTÉSE:

    „Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák. A hadjáratoknál üstöket visznek magukkal és mindenki visz egy ilyen zacskó húsport. Ezt vízbe dobják, az megdagad,…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 5 nap, 6 óra óta

    Főleg szarvasmarhát, lovat és juhot tenyésztettek – juhtejből készítették a túrót, sajtot, írót és a zsírként használt vajat. A húsok konzerválási módja Európában a füstölés, Ázsiában és őseinknél az aromás füvekkel (kakukkfűvel, rozmaringgal, tárkonnyal) való pácolás volt. Az ősmagyarok, a nyugati népeket több ezer évvel megelőzve, ismerték és a…[Olvass tovább]

    • A fenti fotón, ősi magyar szürkemarha

      SZÁRÍTOTT HÚS KÉSZÍTÉSE:

      „Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák. A hadjáratoknál üstöket visznek magukkal és mindenki visz egy ilyen zacskó húsport. Ezt vízbe dobják, az megdagad,…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 5 nap, 6 óra óta

    Egy Európát beutazó dominikánus szerzetes írta a középkorban:
    „A magyar királyságot régente Moesiának és Pannóniának nevezték. A Moesia nevet az aratás eredményétől kapta, mivel gazdag aratásban bővelkedik, Pannóniának pedig a kenyér bősége miatt nevezték el. Legelőkben, kenyérben, borban, húsban, aranyban, ezüstben bővelkedik ez a föld,…[Olvass tovább]

  • Raro and Feva profilképeFeva are now friends 6 nap, 9 óra óta

  • Feva hozzászólt egy új tevékenységhez 6 nap, 9 óra óta

    – RÉSZLET AZ ELŐADÁSBÓL :

    A magyar hagyaték úgy tartja, “ne együk herélt és sanyargatott állatnak a húsát!”
    Bárhol voltunk is a világban, mindig az adott helynek megfelelő étkeket fogyasztottuk.
    “Európa sorsa a magyar konyhában dől el!”
    “Azzá leszel, amit eszel!”

    Ahhoz, hogy a magyar ember ne tudjon felébredni, rá kellett szoktatni…[Olvass tovább]

  • Feva hozzászólt egy új tevékenységhez 6 nap, 9 óra óta

    Ajánlom figyelmetekbe !!!!

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 6 nap, 9 óra óta

    • Ajánlom figyelmetekbe !!!!

    • – RÉSZLET AZ ELŐADÁSBÓL :

      A magyar hagyaték úgy tartja, “ne együk herélt és sanyargatott állatnak a húsát!”
      Bárhol voltunk is a világban, mindig az adott helynek megfelelő étkeket fogyasztottuk.
      “Európa sorsa a magyar konyhában dől el!”
      “Azzá leszel, amit eszel!”

      Ahhoz, hogy a magyar ember ne tudjon felébredni, rá kellett szoktatni, a…[Olvass tovább]

  • Feva állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Éltető Ételek - Ősmagyarok konyhája csoport logójaÉltető Ételek – Ősmagyarok konyhája 6 nap, 12 óra óta

    Mitől más a magyar konyha? A civilizáció fejlődésével miért merülnek feledésbe az ősi szokások, a hagyományos ízek? Mit ettek elődeink? Egy nép étkezési kultúrája, szokásai és konyhájának fejlődése az adott nép történelmével szorosan összefügg.

    Az ősi magyar, honfoglaló ételkultúra az öt elem (tűz, víz, föld, fém, fa) tiszteletén alapul. Ezé…[Olvass tovább]

  • Feva joined the group GYIK csoport logójaGYIK 1 hét óta

  • Tovább