Oktatás vs. nevelés

Az oktatás és a nevelés – hihetetlen mennyiségű tudást és tapasztalatot felhalmozva – az idők folyamán tudománnyá, művészetté és hivatássá emelkedett. Az oktatás, mint intézményesített tudás/információ átadás, és a nevelés, mint célzott viselkedés-befolyásolás, mint gyűjtőfunkciók megmaradtak, ugyanakkor minden más bennük és körülöttük a felismerhetetlenségig megváltozott.

olvasson tovább

Holonok és Mémek

Arthur Koestler nyomán Ken Wilber és más pszichológusok – az integrálpszichológiai és a spiráldinamikai irányzatok követői – állítják, hogy „a valóság nem dolgokból és folyamatokból áll, nem részekből vagy egészekből, hanem részegészekből, más néven holonokból.

olvasson tovább

Hit és Tudás

Valamikor a rendszerváltás(?) táján vidáman heherésztünk a buta kis viccen: „Tudjátok, mi a legszörnyűbb a szocializmusban? Hát ami utána következik”. Ma már egyáltalán nem tűnik olyan mulatságosnak.

olvasson tovább

Hol vagyunk most?

Apró kis lépésekkel, de céltudatosan mindent teljesen más belső tartalommal kell megtöltenünk ahhoz, hogy ez a belső tartalom hatással legyen a külvilág minőségére is!

olvasson tovább

Üzenet a magyaroknak és a politikumnak

Dr. Gyarmati Éva bemutatja a politikai rendszer tarthatatlanságát. A demokrácia álcája mögött a politikusok kifosztják az országot és tönkre teszik, pusztítják a magyar népet.

„Normális társadalomban az kellene, hogy akinek jó ötlete van, az dobja be a közösbe.„

Ezt tudja megvalósítani a Tudatos társadalom – nincs mire várni, csatlakozásra hívjuk az embereket, hogy felépítsünk egy új társadalmat!

olvasson tovább

Kedves Emberiség Magyar Része!

  A katalánok megmutatták a világnak, 1 hogy mire képes egy nép, ha összefog és megszervezi önmagát! Mivel – ha minden igaz – a magyar a legszabadságszeretőbb nép, kövessük a példájukat és múljuk felül őket! A katalánok megmutatták a világnak, hogy mire képes egy nép, ha összefog és megszervezi önmagát! Mivel…

olvasson tovább