Közösségi pénz – Idődollár

Mivel a nemzeti valuta, – természeténél fogva – sosem áll rendelkezésre elegendő mennyiségben, Cahn azt találta ki, hogy az időt fogja pénzként használni. Az elszámolás egysége az idődollár, ami egy órányi elvégzett munka ellenértéke és ami az adott közösségben hozzáférhető árucikkekre és szolgáltatásokra lehet elkölteni.

read more

Sorstársi közösség segíthet

Mostoha körülmények között kell elszenvedniük a veszteségüket azoknak a nőknek, akik kórházi körülmények között veszítik el a babájukat. Mivel az orvosok és az egészségügyi személyzet számára is egy tabutéma ez, ezért nem tudnak vele mit kezdeni. A nem megfelelő hozzáállás egy plusz traumát jelent a veszteségen túl ezeknek az asszonyoknak.

read more

Összegzés a vásárlói közösség szervezői csoport munkájáról, a 2017 szeptember 15-én történt megbeszélés után

Javasoljuk, hogy a szervezési munkákat végezzük ebben a közösségben, de a segítségnyújtás, a teremtés, az legyen országos, hogy ne csak elszigetelten egy újabb közösséget hozzunk létre, hanem azokat is segítsük a munkánkkal, akik nem kívánnak a közösség tagja lenni, mert már elindultak valamilyen szerveződésben. Így kölcsönösen tudjuk egymás munkáját segíteni.

read more