Mire jó a Gazdaudvar? Milyen célt szolgált a múltban és mi a feladata ma?

Mire jó a gazdaudvar? Ötlik fel a kérdés. Sokan gondolnak arra, hogy hasonló dolog történik benne, mint a nagybani piacokon. Vagy eszükbe jut a gazdasági udvar. Ez mind nagyon jó, de valójában a gazdaudvar másra való.

 Szervezésre, munkamegosztásra, tárolásra, elosztásra, számvetésre.

Hogy miért, ennek oka a régmúltban keresendő.

Régen, minden közösségnek volt egy tároló helye, ahol a lakóközösség megtermelt, begyűjtött termékeit, terményeit tartották közösen. Minden közösségnek volt egy Fője (nemzetségfője), vezetője, és volt egy Aranyasszonya, aki a közösség egészségéért és ellátásáért volt felelős. Így kezdődött.

Későbbiekben, amikor a tanya és bokor rendszer kialakult, akkor a bokortelepülés legmódosabb gazdájánál összegyűltek a gazdák, megbeszélni, miből, hol mennyi teremjen, egy tagban, vagy szelvényben, a legelőt hogyan használják, hogyan szervezzék meg a föld megművelését. Ki mennyi vetőmagot ad. Mikor eljött a betakarítás és számvetés ideje, a gazdaudvarba behordták a termést, majd ismét összegyűltek és osztoztak a javakon, igazságosan, ki-ki a közösbe adott területe, jószága után. Ez volt a gazdaudvar feladata.

Nem felvásárlás!

Most sem más a Gazdaudvar feladata, csak most egy kicsit nagyobb. Országos méretű.

Sok teleülési gazdaudvar behálózza az egész országot, közös munkánk eredménye által.

Mind az mellett, hogy a kis és nagy gazdák, családi gazdaságok, őstermelők eladásra szánt termékeinek mi magunk is keressük azokat a közösségeket, családokat, egyéni vásárlókat, akik egészséges, tiszta élelmet kívánnak az asztalra tenni. Megóvva ezzel egészségünket, teremtő energiánkat, segítve a termelőket.

Mit is kell tennünk?

 • A termelőknek lehetőséget biztosítunk termékeinek meghirdetésére.
 • Vásárok időpontjáról tájékoztatás.
 • Segítséget nyújtunk a felesleg szükséglet szerinti elosztásban.
 • Javaink felmérése, szervezési feladatok.

                                                                                   Hurai Ági gazdaudvaros

Többes szám: 5 gondolatok “Mire jó a Gazdaudvar? Milyen célt szolgált a múltban és mi a feladata ma?

 1. Ungvári Sándor Válasz

  Kihagytam az előző bejegyzésből az ingatlanos rendszergazda cég nevét : Simple-Red Life KFT

  • Gábor Válasz

   A két hét még nem ért ide ebben a fantasztikus jo rendszerben?
   Nálam már November vége van. 2017

 2. Ungvári Sándor Válasz

  Kedves Tagok! Mivel sokan jelezték, hogy nem ál módjukban befizetni a tagdíjat, elkezdtem összegyűjteni a különböző bevételi forrásokat a tagoknak… Még nincs kész a lista, de most külön kiadásban egy nem mindennapi üzleti lehetőséget fogok átadni és amit 2 hét múlva amúgyis fognak látni óriásplakátokon. Íme :
  Voltam egy hihetetlen ingatlan eladási rendszer prezentáción!
  Sajnos töröltem véletlenül a felvett prezentációt… Mivel nagyon megtetszett, büntetésül leírom a lényeget :

  Pénzkereseti lehetőség bárkinek egy komplex szolgáltató web rendszerben az ingatlan piacon mint regisztrált ajánló: (lényege )
  eladóért 100eft, vevőért 100eft, alattad regisztrált ajánlóért 15eft, alattad regisztrált ingatlanközvetítő, LTP ügynök, energetikai, biztosítási ügynök stb -X%…
  Ingatlanos kap az eladási megbízás megkötéséért 80eft, adásvételi szerződésért 200eft… LTPs nem mondta mennyit kap.
  Új ingatlannál díj 2,5% . Kizárólagosság 3 %. Normál 4% díj… +Áfa.
  A rendszer biztosít: hitel 0%, LTP 0%, NOK, biztosítási, energetikai tanúsítvány stb. Mögöttük ál a MNB, NAV, 3 bank, működési engedély, 3 év tesztelés az LTP-vel (0,75 mlrd ft/hó). Egy drága szoftver. Jövőre austria és német betörés. A nagy ingatlanos cégek beálnak ide- voltak tárgyalni…
  Nincs regisztrációs díj se teljesítési kötelezettség.
  Én Besze Zsolt alá regisztrálok – ő a csíratermesztő… Ezek vérbeli profik! Szerintem 4 hónap alat egész Magyarországot beregisztrálják. Web indul kb 2 hét múlva. Ahogy megtudom a következő prezit, vagy más infót, szólok. Nincs kizárva, hogy valakinek nem fog tetszeni ez, nekem is jobban tetszene gondozni a kiwi ültetvényemet, az a nem tetszése helyett, írja meg hogy mit ajánl! Minden Jót! Ungvári Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..