Menü Bezárás

Nem kormány-, hanem rendszerváltásra van szüksége Magyarországnak.

Nem kormány-, hanem rendszerváltásra van szüksége Magyarországnak.

A Kétkamarás Parlament bevezetése az első lépés a korrupció felszámolására

 

A hódmezővásárhelyi választást követően rendszerváltó hangulatba került az ország, nem csak kormányváltóba.
Egyértelmű, hogy az Istenadta népnek nem lesz elég a korrupt fideszes politikai kalandoroktól megszabadulni április 8-án, mert éppúgy elutasítják az előző kormányok fehérgalléros bűnözőit.
Miután csak technikailag valósult meg a rendszerváltás 1990-ben, most jött el az idő, hogy érdemben a haza és a nép érdekeit szem előttartva létrejöjjön egy olyan politikai berendezkedés, ami garantálja a valódi, minden részre kiterjedő rendszerváltást, hazánk és népünk javára.
A rendszerváltáshoz garancia kell, amit jelen esetben a kétkamarás országgyűlés tudna biztosítani!

A demokratikus és jóléti államok túlnyomó többsége kétkamarás parlamenttel rendelkezik. Ehhez a nyugati körhöz kell nekünk csatlakozni, ha fel akarjuk számolni a korrupciót. Ha erős nemzetállamban szeretnénk élni békében, biztonságban, jólétben, szabadon.
A “nyugati társadalomnak” a római jog, a görög filozófia és a Biblia háromsága az alapja.
Egyértemű, hogy a magyar társadalom elutasítja a korrupció és a mutyi minden formáját – még, ha az át is szőtte az elmúlt évtizedeket, nemzedékeket.
Jelen pillanatban, ebben a rendszerváltó hangulatban valós alternatívát kell felmutatni a népnek.
Ez nem alku tárgya! Még ha alkura is kényszerülünk ezekkel a politikai/gazdasági bűnözőkkel, azon egyszerű oknál fogva, mert náluk van a vagyon, amivel könnyedén akár egy polgárháborút is megfinaszírozhatnának.
A rendszerváltás 2018-ban nem a szabadságról szól. Hanem a szabadon választott képviselőink össznépi kontroljáról. Ugyanis az elmúlt 28 év bebizonyította Dávid Ibolya híres 2004-es mondásának valóságát, amely szerint 70-30%-ban ossza szét a két nagy párt (Fidesz, MSZP) egymás között az ellopott pénzeket. Amelyik hatalmon van azé a 70%, aki ellenzékiként asszisztál a korrupcióhoz, az kapja a 30%-ot: “kézfogás történt a két nagy párt (értsd: Fidesz és MSZP) között azzal a céllal, hogy az állami beruházásokat felülértékeljék, és az így nyert összeg 30-70 %-át visszajuttassák pártközeli cégeknek.”
Egy 2012-ben elkészített tanulmány állítása szerint, ami anno megmozgatta a magyar közvélemény még gondolkodó részét 242 milliárd dollár áramlott ki Magyarországról az azt megelöző 20 évben magánemberek offshore-ügyletein kereszül.
Azóta 6 év telt el… Hol volt még 2012-ben Mészáros Lőrinc, és a NER-huszárok?
Ez az összeg mai áron forintosítva: 62436 milliárd forint. Ennyi pénzből 17839 felcsúti stadiont lehetne építeni. Ennyi pénzből, a jelenlegi költségvetést figyelembe véve közel 38 évig lehetne az egészségügyet, és 31.5 évig az oktatást finanszírozni.
Hazánk 2018-as költségvetése végleges bevételi főösszegét 18751 milliárd 458,2 millió forintban, kiadási főösszegét 20112 milliárd 108,4 millió forintban állapította meg.
Az egyszerűség kedvéért az offshore-ügyleteken keresztül több, mint 3 évnyi költségvetési pénz loptak el. 2012 -es év költségvetés számadatait figyelembe véve, meg közel 4.5 évnyit ( “Az Országgyűlés 2011 november 19-én elfogadta a 2012. évi költségvetést és 576,2 milliárd forintban állapította meg az ország jövő évi hiányát, míg a bevételi főösszeget 14.340,9 milliárd forintban, a kiadási főösszeget pedig 14.917,1 milliárd forintban határozta meg, MTI információ.”)
Ez csak az a készpénz amit offshore számlákra utaltak, ehhez jönnek a magán, és gazdasági ingatlanok, villák, kastélyok, szállodák, irodaházak, földek, erdők, mezők, nemesfémek, antik, más ingó és ingatlan értékek, itthoni, svájci, osztrák, ciprusi, liechstenteini és egyéb országok számláin tartott pénzek. Még lehetne folytatni…
Ne ragozzuk, körülbelül 10, de inkább 15 évnyi költségvetési pénzt lopott el kb 5000 honfitársunk bűnszövetségben, néhány másik ezer cinkossal szövetkezve, néhány tízezer haszonélvezőt korrumpálva, maffiaállamot üzemeltetve a ‘80-as évek vége, de leginkább 1990 óta, minimum 15.000, de inkább 20.000 körüli főre (és családjukra) saccolható azok száma, akik a nemzeti tulajdonokon élősködve vagyonhoz jutottak.
Ellopták az országot. Ellopták a hazánkat. Ellopták a múltunkat. Ellopták a jelenünk. És ha hagyjuk, ellopják a jövőnket is!
Emiatt történhet meg békeidőben a “Magyar Holokauszt” amiben 1990 óta minimum egymillió magyarral lett kevesebb hazánkban (magyarokról beszélek nem magyar állampolgárokról). Évente kb 2000 öngyilkosság, 30.000 feletti abortusz, 50.000 feletti népességfogyáson túl, több mint félmillió magyar munkavállaló él külföldön.
Ez azért történhetett meg mert nem volt kontroll a fehérgalléros bűnözők felett.
Ez a kontrollnélküliség teremtette meg a korrupció és a maffiállam melegágyát.
Teljesen mindegy ha a Fidesz nyer, vagy ha a baloldal április 8-án akkor is minden ugyanúgy marad. A paktum nagyon úgy néz ki, hogy tényleg megköttetett közöttük: 70-30.
A kormányváltás nem elég, Magyarországnak rendszerváltásra van szüksége!
Garanciára és kontrollra, ami politikusainkat a nép, és haza szolgálóivá teszik, akiknek így nem a maguk és sleppjük mutyija az elsődleges cél, hanem a haza java.
Ezt a garanciát, és kontrollt jelen pillanatban egyedül a kétkamarás országgyűlés bevezetése jelenti.
Nem véletlenül van világszerte a nyugati, demokratikus, jóléti államok elsöprő többségében kétkamarás parlament.

 

 

 

A parlament második kamarája fegyver lehet a társadalom kezében a korrupció, a politikai és gazdasági kalandorok, a fehérgalléros bűnözök, a maffiaállam haszonélvezőivel szemben, amivel a politikai, gazdasági és társadalmi elitet kontroll alatt lehet tartani.
A 384 főről, 199-re csökkentett országgyűlési képviselőkről hogyan lehetne elképzelni, hogy mindenhez értenek, minden szakmai kérdésben érdemben tudnak dönteni? 3-4 bizottságban tagok, közben egyikbe se járnak be. Ezeknek a szakmai és politikai bizottságoknak lenne érdemi segítség a felsőház, vagy inkább a második kamara. Míg az alsóházban (képviselőház) a választott politikai képviselők látnák el a társadalom képviseletét, akik legfeljebb egy bizottságban lehetnének tagok.
A sikeres együttműködéshez a magyar közjogi hagyományok alapján kell elindulni, miközben a szakmai tapasztalattal rendelkező szervezeteket bevonásával a törvények jobban átgondoltak és időtállóbbak lennének
Az Országház elrendezése teljesen szimmetrikus, az épület ugyanis kétkamarás országgyűlés számára készült 1896-ban. Az északi szárnyban a felsőház, a déli szárnyban az alsóház ülésterme kapott helyet. A két ülésterem tükörképe egymásnak. A parlamenti ülésekre ma az alsóházi termet használják, a felsőházi terem látogatható turisták számára, illetve frakcióüléseket, konferenciákat és fogadásokat tartanak benne. Érdekesség, hogy az alsóházi társalgóban a padlószőnyeg piros, a felsőháziban viszont kék, lévén a felsőház tagjai hagyományosan nemesek voltak, akikről azt tartották, hogy kék a vérük.”
A kétkamarás országgyűlés leképezné a társadalom jobb, érdemesült oldalát, A felsőházban, vagy inkább második kamarában az országos érdekképviseletek, kamarák tagságát, a civil társadalom néhány képviselőjét szóhoz juttatná. A megyék, kisebbségek, kárpát-medencei és a világban szétszóródott magyarság képviselethez jutnának. Az 5%-os parlamenti küszöböt nem, de a minimum 1%-ot megszerző kisebb pártok itt kaphatnának nagyobb politikai mozgásteret. Országgyűlés tagjaiként interpellálhatnának és kérdezhetnének illetve törvényjavaslatot nyújthatnának be
De a miniszterelnök választását és a kormány iránti bizalom kérdését nem lehet rábízni, mert nem versengő választáson alakul ki az összetétele, mint ahogy a törvényeket sem ők végső fokon elfogadni.
Mi szól a kétkamarás törvényhozás ellen?
Igazából semmi, de ha az alkotmányjogi irodalomba belemélyedünk láthatjuk azt ha túl aktív, akkor korlátozza a nép valódi képviselőinek munkáját, ha meg nem sok vizet zavar, akkor minek van?
Pont ezért kell az, hogy minden képviselő munkáját korlátozott számú munkatárs segítse, ne legyenek se túlterhelve, sem elkényelmesedve. Dolgozzanak meg a pénzükért! Maximum egyetlen egy bizottságban, a képviselői státuszuk mellett.
Én hiszek abban, hogy a fideszesek és KDNP-ek között is van tisztességes politikus, akiket szintén be kell vonni az ellenzéki összefogásba.
Miután az ellenzék soraiban is vannak fehérgalléros bűnözők, akik élősködtek a magyar társadalmon egyértelmű, hogy ők sem úszhatják meg a számonkérését.
Itt most nem arról szól április 8-a, hogy jobboldal vagy baloldal? Sem arról, hogy kormány vagy ellenzék? Hanem arról, hogy a társadalom él ezzel a történelmi lehetőséggel és eltakarítja a közéletből a politikai kalandorokat és fehérgalléros bűnözőket.
Minden tisztességes politikusnak össze kell fogni pártállástól függetlenül, hogy megteremtsük a kétkamarás országgyűlést, felmérik a valós kárt amit az elmúlt évtizedek okoztak, számonkérik és visszaveszik a nemzeti vagyont a tolvajoktól.
Valószínüleg egy kétéves ciklusban ez az ösznépi és egységkormány képes lesz megteremteni az alapjait a valódi rendszerváltásnak, megtisztulni a slepptől. Ezt követően, 2 év múlva írnának ki egy új országgyűlési választást 2020. február 23-ra, ami lehetőséget biztosítana arra, hogy 30 év után megtörténjék a valódi rendszerváltás, és hosszú évtizedek és elveszett generációk után végre szabadon, politikai bohóckodás nélkül, láncainkat lerázva ünnepeljük meg az első szabad Március Idusát!

Természetesen nem várható el ettől a tolvajbandától, hogy az összeharácsolt, és ellopott vagyonukról maguktól lemondjanak.
Viszont azt is tisztán kell látni, hogy nem csak a szegény, hanem az állandó bizonytalanságban élők sem tudnak már hova hátrálni. Nem tudnak hidegebb helyen lakni, nem tudnak kevesebb és rosszabb minőségű ételen élni, nem tudnak kevesebbet költeni kultúra, szórakozásra, nyaralásra. Nem tudnak kevesebb gyereket meg nem szülni. Nem tudnak többet költeni a behitelezett roncsaikra. Nincs hova hátrálniuk!
A következő két év arról kell, hogy szóljon, hogy egyfajta biztonságot és sértetlenséget kell teremteni azoknak a fehérgalléros bűnözőknek, akik hajlandóak részt venni a rendszerváltásban azzal, hogy együttműködnek a megújult társadalmi elittel, és a hatóságokkal. Ezen túl visszaszolgáltatják az ellopott nemzeti vagyont. Cserébe, ha visszalépnek az elszámoltatást követően tiszta lappal kezdhetnek egy új életet. Akik nem működnek együtt, azoknak minimum 10 év börtön és teljes vagyonelkobzás vár!

Erre az alkura azért van szükség, mert különben ez a bűnözői réteg polgárháborút robbant ki az elkeseredett tömegeket felhasználva, így átmentve a gazdasági hatalmukat. Ezért kell egy tisztességes politikusokból álló egységkormány, akik ezt a folyamatot békés mederben tartják.
Erre van két év, ha jól csináljuk két év múlva békés úton megszabadulunk az élősködőktől. És a visszaszerzett nemzeti vagyonból egy jóléti, demokratikus, erős államot építhetünk – minden magyar állampolgárt anyagilag és erkölcsileg megbecsülve.

Ha Te is úgy gondolod, hogy hazánknak nem csak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szüksége, amit a Kétkamarás Parlament tudna érdemben képviselni, akkor írásomat ne csak kedveld, oszd is meg a Facebook oldaladon, hogy ismerőseidhez is eljusson.

Ha kommentezni szeretnél, azt megteheted a Hungarian Geographic Facebook oldalán

2 Comments

 1. Gold Tibor

  A kétkamarás parlament valóban jó dolog lehet, ha az alulról építkező társadalom csúcsává válik. Véleményem szerint viszont ez is csak akkor tud jól működni, ha visszavesszük ősi, történelmi Szent Korona alkotmányunkat, amely megfelelő kereteket tudna biztosítani társadalmunknak.
  Viszont érthető a KISS nevű felhasználó véleménye is, mert a mai átlag magyar nem érti és nem is fogja fel (önhibáján kívül) az ilyen összetett fogalmakat. Ehhez már a gyerekeket kellene az iskolában megfelelő szinten oktatni, hogy felnőtté válva tudatos, gondolkodó emberek legyenek – én csak egy lelkes amatőr vagyok.
  Sok még a tennivaló, gyerünk!
  Gold Tibor

 2. kiss

  Hogy jutottunk el a kétkamarás parlamentig? Azt hittem, hogy lerakjuk a szerves társadalom alapjait – még el sem kezdtük, a jogi alapok sincsenek kidolgozva és már a parlamenttel foglalkozunk.
  Jobb lesz innen kilépni. Összezavarodik az ember és összezavarunk másokat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..