Menü Bezárás

Ő S – T Ö N K Ö L Y R E N D E L É S

A fenti rövid bemutató video alapján érthető, az ős-tönköly felmérhetetlen jelentősége az EGÉSZséghez (vissza)vezető úton.

Ha sikerül direktbe vásárolni (ahogy én tettem Őcsényben, a TT által rendezett  egymásra találás ünnepségen), akkor egy kg liszt (fehér/teljeskiörlésű 600 Ft, a szemes tönköly 4-500 Ft, tisztaságtól függően.  Kérlek, tudassátok velem a ratkoczit@gmail.com vagy a 30-864-3590 használatával, hogy miből mennyit rendeltek, és akkor elmegyünk a forráshoz vidékre, ami némi szállítási költséget jelent, de így a kereskedelem kiiktatásával, még mindig   a legolcsóbb lesz.

6 Comments

 1. Jánosné Katalin Horváth

  Megértem, hogy Kalmár Úr védi az ős-tönkölyt.Nagyon szépek az általa elmondott adatok.
  Van néhány kérdésem:Engem a tönköly liszt érdekelne, csak néhány kiló, felhasználási útmutatóval.A feltüntetett ár nagy tételbeni vásárlásra vonatkozik? Hol lehet hozzájutni?Megrendelni lehet ? Mennyi a legkisebb mennyiség
  amit szállítanak? Személyesen át lehet valahol venni ?

 2. Damjanovics Ágnes

  Mi saját vetőmag előállító céggel rendelkeztünk, kb. 15 éve tárgyaltunk Kalmár úrral, de nekünk sem adott búzát.
  A termesztési technológiája még egyszerűbb, mint a hagyományos búzáé,mert rovar kártevője gyakorlatilag nincs, gombabetegségekre nem fogékony, és a gyom elnyomó képessége is jobb, mint a “rendes” búzáé.Termésátlaga 2,5-3t/ha,viszont hántolni kell, hogy feldolgozható legyen.Ez növeli a költségeket,de nem ennyire, mint amennyiért most hozzá lehet jutni.

 3. Gulácsi Péter

  Kedves János és Tibor és Olvasók!
  Évekkel ezelőtt voltam Kalmár Gergely előadásán. Előadás után kértem, hogy én vennék vetésre tönkölyt. Megkérdezte, hogy hol van földem. Nekem akkor még Békés megyében volt jó minőségű 30 aranykoronás szántóm. Nem adott. Akkor kértem, hogy van zárt kertem is 1400 négyzetméter, akkor így próbálnám ki. Ekkor sem adott. Természetesen nem ingyen kértem. Azt mondta, hogy a művelése egész más, mint a másfajta búzáé. Arra nem tért ki, hogy pontosan micsoda. Természetesen nincs harag bennem, nem is írnám a levelet. Talán ez az oka, hogy nem tud jobban terjedni, a művelési terület? Ha jól látom jelenleg 40-50 ezerbe kerül mázsánként a tönköly, a liszt pedig 60 ezerbe! Ez a családok számára nem elérhető ár.
  Jó lenne, ha valaki leírná a művelésének problémáit. Gondolom az 1 hektár termésmennyisége is kevesebb, de a minőség a fontos. Jelenleg, ami kapható kenyér az üzletekben az ehetetlen, de ezzel nem mondok újat. Mától vagyok regisztrált a TT-n.

 4. kiss

  Kedves Tibi, pár kilót veszek én is, de örvendetes lenne, ha a termelő a TT belső pénzéért is árulná. Akkor én is többet vennék és bizonyára mások is vennének.

 5. Saláta János

  Szia Tibi!

  Itt a kilónkénti szemes tönköly vetésre is használható, vagy arra van külön más kategória?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..