Útmutató a csatlakozási folyamathoz

 

Azoknak, akik már eldöntötték, hogy szeretnének csatlakozni, de nem tudják, mit kell tenniük.

 

  1. A csatlakozási oldalt legkönnyebben a kezdőoldalt legörgetve találod meg. 

 

Mielőtt elkezdenéd a csatlakozás folyamatát, kérlek olvasd el a Szolgáltatási szerződést, a Mozgalom alapszabályát és a CMM Nonprofit Kft bemutatkozását.

 

 

2.  Ha végeztél, ezt is görgesd lejjebb és megtalálod a jelentkezési űrlaphoz vezető ikonokat. Válaszd ki a saját törzsedet.

 

3, Az ikonra kattintva megjelenik egy űrlap. Ezt töltsd ki. Néhány mező kitöltése, csak ajánlott, de nem kötelező

 

 

4, A kitöltés után a lap alján található „A szolgáltatás megrendelése” gombra kattintva elkezdődik a regisztrációs folyamat. Elsőként egy biztonsági panel jelenik meg. Pipáld ki a “Nem vagyok robot” négyzetet és mehetsz tovább. Ekkor egy automataértesítést küldünk az e-mailedre, a csatlakozásod megerősítése céljából. Ez egyben ellenőrzés is, hogy valós e-mail címről történt a jelentkezés.

 

5.  Az ellenőrző e-mail kikézbesítése lehet pár másodperc, de akár több perc is. Sajnos a különböző levelező rendszerek, más-más módon fogadják, értékelik ezeket a válaszleveleket ezért, könnyen lehet, hogy nem a beérkező levelek mappába kerül, hanem valamelyik egyéb helyen landol (promóciók, közösségi, fórumok), sőt  előfordulhat, hogy a Spam, azaz levélszemét mappába érkezteti a levelező  az e-mailünket. Ezt később a beállítások változtatásával ki lehet küszöbölni. Az illusztrációhoz egy gmail levelezőt használok.

 

6. A megerősítés megerősítéséről is értesítést küldünk, s végül egy utolsó is érkezik, mely az jelentkezési lapon szolgáltatott adatokat igazolja vissza.

 

 

7.  A megerősítést követően, a rendszerünk értesítést küld az adminisztrátorunknak, aki elvégzi az adatrögzítést. Alapfeltétel a megkezdett hónapon kívüli, de az aktuális negyedévből vissza levő hónapokra eső szolgáltatási díj befizetése, ennek megérkezése (ez történhet többféle módon, de ezt itt nem részletezem). A befizetés megtörténte után az admin elküldi a felvétel igazolását. A levélben egy link lesz amivel egy jelszót választhatsz magadnak.

 

 

8. Innét két utat választhatsz. Az első, hogy ezt a menetet folytatod és kattintasz a “Clik to set”-re. Az így megnyiló panel mindkét sorába írd be a wp betüket.

Ezt követően nyílik csak meg a jelszó megadása lehetőség.

Ha mégis galiba támadna a belépéseddel, válaszd a második utat.

A második, talán egyszerűbb lehetőség, hogy az értesítő e-mailben ajánlott “Clik to set” helyett, felkeresed az oldalt és a belépés panelen az elfelejtett jelszóval kérsz egy új üzenetet.

 

Mivel az e-mai címed és a kiküldött felhasználóneved már rögzítésre került ezért, pár másodperc alatt kimegy az új értesítés is.

A linkre kattintva ez a panel nyílik meg

 

9, Most már csak az első belépés procedúrája maradt.  Nyisd meg a közösségi oldalt és válaszd a Be/ Kilépés gombot és a megnyíló oldalon végezd el a belépést. Érdemes kipipálni az “emlékezz rám” mezőt.

…és máris kezdődhet a felfedezés!  

Köszönöm a figyelmed! 

JZ